21 Mayıs 2010 Cuma

Pin-UP : Yazı Geçirmenin En Kolay Yolu




Pin-up kızı ya da pin-up modeli, yaygın şekilde basılmış resimleri pop kültürü olarak kabul edilmiş olan mankenlere verilen isimdir. Pin-up kızları genellikle, moda modellerinden ya da kadın oyunculardan seçilirler.



Birçok pin-up resmi, kendi dönemlerinin birer seks sembolü olarak görünen Şöhretler (Celebrity)dir. İlk pin-up kızları arasındaki en ünlülerinden biri Betty Grable'dır ve posterleri II. Dünya Savaşındaki nerdeyse tüm Amerikan askerlerinin soyunma dolaplarını süslemekteydi. Sanatsal olarak pin-up ise, çekici ve güzel bir kadının nasıl olması gerektiğine dair görüntü veren idealize edilmiş kadın resimleridir. Bu tip ideal kadınların ilk örneklerinden biri, Charles Dana Gibson tarafından yaratılmış olan ve daha sonra Gibson kızı olarak da anılacak olanıdır. Bu akım daha sonra bu alanda çok meşhur olacak olan Alberto Vargas ve George Petty gibi bir çok sanatçının yetişmesine yol açmıştır.


Günümüzde Pin-Up
Kıyafetlerde pek bir değişiklik olmasa da bariz kızlarda değişiklik vardır. Çift renk ya da punk saçlar, bol dövmeli bedenler ve piercingler. Elbette ki inanılmaz bir dekolte yine vazgeçilmez. Hatta o kadar abartı bir çıplaklık var ki maalesef fotoğrafları tümüyle burada sergileyemeyeceğim. Ama evet yurt dışında, sokakta bunlardan bir tane görmek mümkün.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımda

Fotoğrafım
İstanbul Bilgi Üniversitesi, Görsel İletişim Tasarım Öğrencisi.

İzleyiciler

Ziyaret

free counters