24 Mayıs 2010 Pazartesi

Mor, Mavi, Yeşil, Pembe... Hangi rengi isterseniz o!


Aynen öyle! Doğal renklerden çok, doğa'nın çiceklere verdiği renkleri tercih etmek isteyenlere benden bir kaç tüyo var. Alelade bir kuaför de elbet mavi, mor, yeşil renklere saçınızı boyayabilirsiniz. Ancak istediğiniz tonu yakalamak ve kalıcı olmasını sağlamak, boyanın kalitesine, kuaförün becerisine ve tabi ki kendi öz saçınızın rengine bakıyor. Bazı renkler için saçını sarı yapmak zorundasınız. Bazı kuaförlere çok açık kırmızı-pembe tonlarını açmadan yakalayabilir. Ancak mavi ve özellikle yeşil için sarıya açmak gerekir. Yine yeşil çok çabuk akabilir ve nokta nokta sarısı ile dolaşmak zorunda kalabilirsiniz. Yine ten rengi de oldukça önemli. Esmer iseniz açık renklere yaklaşmakta çekinmelisiniz. Bazıları kaşlarının rengini değiştirsede genelde kaşlara dokunulmuyor.


Tamamiyle boyatmadan önce, saçınızın aralarına renk serpiştirebilirsiniz ya da zaten doğal olmayan bir saç renginiz varsa, ikinci renge geçiş yapabilirsiniz. Örneğin; mavi rengin yanına buz mavisi ya da kırmızı rengin yanına turuncu gibi. Favori renkleriniz ten ve saç renginiz için uygun değilseniz, üzülmeyin. Yeniliğe açık biri olarak, siz yakışabilecekleri değerlendirin. Pembe'den nefret etseniz bile, saçınızda sevebilirsiniz.


Hangi Boyalar Kaliteli?
Yurt dışında, doğal olmayan renklerde, artık marka haline gelmiş birkaç boya markası var. Special Effects, Manic Panic 2-6 hafta kalıcılık garantisi veriyor. Directions 8 yıkama kadar kalıcılık garantisini veriyor. 8 yıkama sonrası saçın dayanıklılığına bağlı. Hepsinin ortak tavsiyesi ise saçınızın rengini açtıktan sonra, boyayı kullanmanız ki bunu iyi düşünmek gerekir. 30-45 dk kadar saçınız kaşınır ve deriniz acı çeker.Yıpranmış saçlarınız olabilir, ancak olmayadabilir. Tamamen saçınıza bağlı. Esmerseniz, kızıl tonlarına sıcak bakabilirsiniz.


Resimler ve Daha Birçok Renk İçin:
http://haircrazy.info/

Boyaları Nereden Satın Alabilirim?
http://www.beeunique.co.uk (Türkiye'ye gönderim vardır.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımda

Fotoğrafım
İstanbul Bilgi Üniversitesi, Görsel İletişim Tasarım Öğrencisi.

İzleyiciler

Ziyaret

free counters